Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Med OFv4 lancerer vi en ny, forbedret datamodel

Forstå den nye datamodel

I den nye version af OnlineFundraising, OFv4, har vi forbedret datamodellen, dvs. den måde data kommer ind i og bliver synlig i OnlineFundraising.

Det betyder, at meget af det, der vedrører betalinger, vil forekomme lidt anderledes, end du er vant til fra OFv3.

Som noget grundlæggende nyt er sproget i OFv4 engelsk. Ser man bort fra det, vil mange af termerne minde om dem, du kender fra OFv3, mens andre vil være nye.

Derfor har vi lavet videoen nedenfor,  som klæder dig på til at forstå den nye datamodel og de termer, der relaterer sig til den, og i indlægget herunder finder du en oversigt over de vigtigste termer, du skal kende.

Subscription og agreement – hvad er det?

I videoen ovenfor introducerer vi bl.a. de to nye termer subscription og agreement. Herunder kan du læse, hvad de to termer dækker over, og hvordan de relaterer sig til hinanden.

Agreement
En agreement er en aftale om gentagende betaling. Der kan være tale om en personal agreement eller en shared agreement, alt efter om den pågældende agreement har én eller flere subscriptions; dvs. om der er én eller flere givere, der benytter sig af den (eller om der er mulighed for, at mere end én giver kan benytte sig af den).

En shared agreement kunne fx være et medlemskab med en fast pris på 250 kr. Ændrer du prisen eller frekvensen for en shared agreement påvirker det alle subscriptions på denne agreement.

En personal agreement vil typisk være scenarier, hvor en giver vælger at give et selvvalgt beløb, fx 140 kr., med en selvvalgt frekvens, det kunne være hveranden måned. Der er kun én subscription på en personal agreement.

Subscription
En subscription er den enkelte betalingsaftale, som knytter sig til en agreement. I modsætning til en agreement, som kan være både shared og personal, er en subscription altid personlig, dvs. knyttet til én giver.

Et eksempel
En god måde at forstå relationen mellem en agreement og en subscription er at tænke på et Netflix-abonnement. Et Netflix-abonnement er en vare med en fast pris og betalingsfrekvens, fx 99 kr. om måneden. Det svarer til det, vi i OFv4 kalder en shared agreement.

Hvis du gerne vil se Netflix, så går du ind på Netflix’ hjemmeside og opretter et abonnement, og du skriver dig dermed op til at betale 99 kr. om måneden. I OFv4-sprog ville vi sige, at du opretter en subscription til en shared agreement.

Agreement dækker altså over typen af betalingsaftale, fx et Netflix-abonnement eller et støttemedlemskab, mens en subscription er den specifikke aftale mellem dig og Netflix, eller i dit tilfælde: en giver og din organisation.

Andre termer du skal kende

I videoen forklarer vi også en række andre termer, som relaterer sig til data, og som er gode at kende for at kunne navigere i OFv4. Dem finder du en oversigt over herunder.

Contact
Når en giver udfylder en formular, bliver de oprettet i OFv4 som en contact. En contact er det, du kender som en kontakt fra OFv3. Her finder du alle de informationer, OnlineFundraising har opsamlet på en giver.

Payment method
Betalingsmidlet for den enkelte indbetaling eller betalingsaftale kalder vi i OFv4 for payment method. Det kunne være kort, SMS, Betalingsservice eller MobilePay.

Payment
En indbetaling hedder en payment. Payments dækker over både enkeltbetalinger og de gentagende betalinger, som opkræves for en subscription.

Vi glæder os til at invitere jer inden for i OFv4 og den nye datamodel. Har du nogen spørgsmål, er du som altid velkommen til at skrive til os.